Corpus Quartet

műsora

Enrique Crespo:Tres Milongas
Enrique Crespo: Bruckner Etude
Márta István: Per Quatro Tromboni
Fekete Gyula: Karácsonyi Quartet
Másik János: Déli Banya 

A jazzklubban déltől, a gyerekműsor után, a harsonáké a főszerep. A 2001-ben alakult Corpus harsonakvartett tagjai – Galla Ákos, Káip Róbert, Pálinkás Péter, Sütő András – rendszeres résztvevői nemzetközi rézfúvós fesztiváloknak és versenyeknek. 2010-ben Passauban megnyerték a rézfúvós kamaraversenyt. Repetoárjukon reneszánsz, barokk és modern művek egyaránt szerepelnek. Rézfánfütyülők című programjuk a gyerekeket vezeti be a rézfúvós birodalomba. 

Az első szerző, akinek műveit játszák, a montevideoi – uruguayi - születésű Enrique Crespo, a Stuttgarti Rádiózenekar szólópozanosa. Fontos szereplője volt a Bach évfordulókra felvett lemezösszeállításoknak, például a Bach2000 projektnek, és saját fúvószenekara számára írt műveket.

A második szerző a programban a zenei szervezőként, színházi emberként is nevet szerzett Márta István, őt követi a Zeneakadémia kiváló zeneszerzés tanára, a kortárs operák szerzője, Fekete Gyula. Végül a könnyűzenészként kedvelt, jelentős zeneszerző, Másik János, akit a Cseh Tamással közös lemezei tettek szélesebb körben ismertté: némi csörgéssel kombinált Déli banya című műve tulajdonképpen egy kis zenei tréfa.